Hippokratész szavai ma is vezérelvet jelentenek sok orvos számára – beleértve engem is – jóllehet számtalan betegség biztonsággal csak gyógyszeres kezeléssel orvosolható. Más betegségek azonban megelőzhetőek és bizonyos esetekben kezelhetők megfelelő élelmiszerek fogyasztásával is. A mai felgyorsult, stresszel, szennyeződésekkel, mérgekkel teli világban nem juthat mindenki hozzá azokhoz a természetes alapanyagokhoz, amelyekkel a betegségek elkerülhetők, illetve kezelhetők lennének. Számtalan olyan terület van azonban, ahol megfelelő minőségű és összetételű, funkcionális élelmiszerekkel nagyszerű eredmények érhetők el, kiválthatók a sokszor mellékhatásokat jelentő gyógyszerek, megelőzhetőek a megbetegedések. Ha szükség van rá, orvosi felügyelet mellett.
A funkcionális élelmiszerek alatt olyan élelmiszereket értünk, melyek nemcsak táplálékot jelentettek, hanem a szervezet működésében is hasznosnak. Azaz funkcionális élelmiszer bármely olyan táplálék vagy táplálék-összetevő, amely a hagyományos tápanyagokon kívül egészségre hasznos anyagot, illetve anyagokat is tartalmaz. Jelentős szerepük lehet a szív- és érrendszeri, a daganatos, az emésztőrendszeri vagy akár a csontbetegségek megelőzésében és állapotjavításában.
Olyan termékeket keresek és javaslok pácienseimnek, amely nem csupán egészségi állapotuknak megfelelő hatással bírhat, hanem reálisan be tudják illeszteni étrendjükbe. Sok mértékadó nemzetközi jelentőségű orvos egybehangzó véleménye az, hogy a funkcionális élelmiszerek jelentősége növekedni fog az elkövetkező években.
De hogyan tudunk megfelelően táplálkozni, mikor az emberek túlnyomó része még életveszély közeli állapotban sem hajlandó életmódján, táplálkozási szokásán változtatni?
A megoldást sok területen élelmiszer megjelenésű és ízvilágú funkcionális élelmiszerek elterjedésében látom, így tudásom és lehetőségeim szerint támogatom azokat az ügyeket, amelyek legjobb meggyőződésem szerint jelentős számú embernek jelenthet reális javulást egészségi állapotában természetes módon, gasztronómiai élményt nyújtó (funkcionális) élelmiszereken keresztül.
A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.